Bashkia e Sarandës (Shqipëri)
Bashkia e Sarandës është institucion publik në Shqipëri. Ajo është një institucion me përvojë në zbatimin e projekteve kombëtare dhe ndërkombëtare, kryesisht në sektorin e infrastrukturës, turizmit, bujqësisë dhe kulturës.
Qyteti i Sarandës është qëndra e këtij rajoni dhe është një nga bukuritë turistike më të rëndësishme të Rivierës Shqiptare, me një shumëllojshmëri të burimeve natyrore, historike dhe kulturore. Ajo është vendosur në një gji te hapur të detit Jon në Mesdhe, 2 milje detare nga ishulli grek i Korfuzit.